Eerste ei

Eerste ei

  Door: Dieta Malestein       Gepubliceerd op: 05-12-2022    

Het is bijna zover… Op 28 oktober komt mijn eerste boek uit! Twee jaar geleden begon ik met schrijven. Ik lees graag historische romans. Als ik dan verdiept was in een mooi boek, dacht ik: Wat zou het geweldig zijn als ik dat ook zou kunnen. Er is maar één manier om daarachter te komen. Dus aan de slag.

Eerst maar eens voorzichtig beginnen met een kort verhaal, over een onderwerp dichtbij huis. Ik hoefde niet lang te zoeken. Als je in Barneveld woont en over geschiedenis wilt schrijven, kom je al gauw uit bij Jan van Schaffelaar. Hoe meer ik me ging verdiepen in de Barneveldse geschiedenis, hoe meer leuke onderwerpen ik vond. Uiteindelijk bleef het niet bij één verhaal, maar werden het er vijfentwintig. De meeste hebben in de Barneveldse Krant gestaan. Met een mooie tekening erbij van mijn vriendin Jozien Stam. En nu staan ze in een boek, dat mooi is vormgegeven door Antoinette Hanekuyk van Topica.

Er breekt een spannende en vooral ook leuke tijd aan. De website is klaar en mooi geworden (met dank aan de mensen van Perron 18!). De boekpresentatie wordt voorbereid. De drukker gaat aan de slag. En dan is het wachten op het moment dat er dozen vol boeken worden bezorgd. Ik kijk er enorm naar uit. Kijken jullie mee? Ik hou jullie via dit blog op de hoogte.