Wie is Mevrouw Kakel

Mevrouw Kakel, dat ben ik: Dieta Malestein.

Ik hou van taal en geschiedenis. Ik ben geïnteresseerd in mensen en hun drijfveren. En ik vind het leuk om informatie over te brengen in begrijpelijke taal.

Mijn eerste stappen als schrijver zette ik in 2013. In dat jaar deed ik mee aan een verhalenwedstrijd van het Pluimveemuseum. Tot mijn verrassing won ik met een verhaal over het ontstaan van de Barneveldse kip. Bij dat ene verhaal bleef het niet. Er waren nog veel meer mooie en interessante verhalen over de geschiedenis van de gemeente Barneveld te vertellen. Het zijn er uiteindelijke 25 geworden. Je kunt ze lezen in het boek Er was eens in Barneveld.

Het bekendste verhaal uit Barneveld is natuurlijk dat van Jan van Schaffelaar. In 2017 was het 535 jaar geleden dat deze ridder van de Barneveldse kerktoren sprong om het leven van zijn soldaten te redden. Daarover schreef ik een spannend kinderboek: Kogels door de Kerktoren.

Zitten er nog verhalen in het vat? Jazeker! Er was eens in Ede is bijna af. Er staat een prentenboek op stapel over twee jonge Barnevelders (kippen welteverstaan). En ik ben bezig met een serie verhalen over bijzondere vrouwen uit de gemeente Barneveld.

Als ik niet schrijf, vertaal ik juridische teksten uit het Nederlands naar het Engels of andersom. Wil je daar meer over weten, kijk dan eens op mijn andere website: benescript.

En als ik ook niet vertaal, lees ik een boek, maak ik een wandeling, bezoek ik een museum, haak ik een sprei of dans ik de salsa.